Kandidatenlijst ChristenUnie Roosendaal vastgesteld!

Kandidaten CU Roosendaal.jpg
Karen met Logo
Door Karen Suijkerbuijk-Ader op 8 februari 2022 om 13:25

Kandidatenlijst ChristenUnie Roosendaal vastgesteld!

De ChristenUnie heeft tijdens een digitale ledenvergadering in december de kandidatenlijst vastgesteld voor de raadsverkiezingen in de gemeente Roosendaal op 16 maart 2022. In 2018 kreeg de ChristenUnie voor het eerst een zetel in de Roosendaalse gemeenteraad, waarbij Karen Suijkerbuijk-Ader de partij mocht vertegenwoordigen.

Suijkerbuijk-Ader is eerder opnieuw benoemd tot lijstrekker voor de komende verkiezingen. Eind september 2021 werden Marian van Putten en Osasere Edionwe beëdigd als burgerraadsleden. Zij staan op plaats twee en drie op de lijst.

In totaal telt de lijst 16 kandidaten, waarvan de helft vrouw. Ongeveer éénderde van de kandidaten is onder de 50 jaar oud, met als jongste kandidaat Corné Louwen. Gerda Testers die drie jaar lang burgerraadslid is geweest zal de lijst duwen. De kandidaten hebben verschillende achtergronden en ervaringen. Zo ziet de kandidatenlijst er uit: 1) Karen Suijkerbuijk-Ader (38 jaar, coördinator Inloophuis De Rose-Linde), 2) Marian van Putten (56 jaar, Inkoopadviseur publiekrechtelijke en privaatrechtelijke organisaties), 3) Osasere Edionwe (51 jaar, Logistiek medewerker), 4) Corné Louwen (27 jaar, docent Scheikunde en Natuurkunde op een middelbare school), 5) Ellen Thielen-Kaijser (36 jaar, ambulant begeleider bij Zintri Zorggroep, 6) Casper Eekhof (52 jaar, IT-manager), 7) Stef Suijkerbuijk (38 jaar, Plantmanager Polytec Roosendaal), 8) Kalin Ader, (43 jaar, Supervisor Calvin Klein Roosendaal), 9) Willemijn Boston-van der Star (35 jaar, Account consultant voor een uitzendbureau) en Hans Boeschoten (81 jaar, voorheen Controller bij een particulier bejaarden verzorgingshuis, thans gepensioneerd). Op plaats elf, twaalf, dertien, veertien, vijftien en zestien staan: Dick en Dickie Volbeda, Winnie Wijling-Brandes, Paul Pouwelse, Jan van Blanken en Gerda Testers.

ChristenUnie Roosendaal gaat vol vertrouwen de campagne in. Karen Suijkerbuijk-Ader heeft altijd de steun gehad van haar steunfractie. “Het is fijn om omringd te zijn met mensen die je bemoedigen, meedenken en er zijn voor je. We kunnen dankbaar terugkijken naar de afgelopen jaren waarbij we vanuit ons geloof hebben gewerkt. Ik kijk uit naar een nieuwe periode, waarin we weer zullen opkomen voor het goede en de samenwerking met andere partijen zullen opzoeken.”

Tijdens de ledenvergadering presenteerde Karen Suijkerbuijk-Ader ook het nieuwe partijprogramma. ChristenUnie Roosendaal wil graag dat de gemeente meer inzet op een gezonde samenleving: lichamelijk, mentaal en economisch.

 

Artikel in de Roosendaalse Bode: ChristenUnie Roosendaal maakt kandidatenlijst bekend (internetbode.nl)